Presentació
La temàtica de la tercera edició és la que despleguen els objectius “Salut i Benestar” i “Igualtat de gènere” (números 3 i 5 de la llista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible).
Destinataris
Poden presentar treballs i optar als premis els nois i noies que estudïin 4t d’ESO, 1r o 2n de batxillerat o un cicle formatiu a qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o les illes Balears.
Categories de premis
-Premi a l’activitat en l’àmbit comunicatiu
S’inclouen en aquesta categoria projectes que recullin activitats audiovisuals, digitals, d'organització d’esdeveniments (simposi, fòrum, debat, etc.), artístiques o literàries, que tinguin la finalitat de promoure el coneixement, la denúncia, la conscienciació o la concreció de qualsevol tema relacionat amb els objectius d’aquesta edició.
-Premi a l’activitat en l’àmbit educatiu escolar
S’inclouen en aquesta categoria projectes que recullin una activitat o conjunt d’activitats destinades a promoure el coneixement de qualsevol tema relacionat amb l’objecte d’aquesta edició, a fi i efecte d’incorporar la temàtica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el procés curricular, en el projecte educatiu de l’escola o en el conjunt de tota la comunitat educativa.
-Premi a l’activitat en l’àmbit de la salut
S’inclouen en aquesta categoria els projectes que recullin qualsevol activitat o grup d’activitats destinades a millorar determinats aspectes de la salut integral dins el centre educatiu o en el seu entorn immediat. S’hi inclouen iniciatives de formació, conscienciació i prevenció de riscos o de millora de qualsevol tema relacionat amb els objectius d’aquesta edició en l’àmbit de la salut.
-Premi a l’activitat en l’àmbit de les relacions internacionals
S’inclouen en aquesta categoria els projectes que recullin qualsevol activitat o conjunt d’activitats destinades a promoure el coneixement, la interdisciplinarietat o la transversalitat de qualsevol tema relacionat amb els objectius d’aquesta edició en col·laboració amb una altra institució educativa o de caire social de fora de l’Estat espanyol. En aquesta categoria es valorarà especialment la mobilització de les dues comunitats, el vincle creat entre elles, i la incidència intercultural.
Objectius de desenvolupament sostenible
Què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Els caps d'Estat i de Govern i alts representants, reunits del 25 al 27 de setembre de 2015 a la seu de les Nacions Unides a Nova York, varen acordar els nous Objectius de desenvolupament sostenible d'abast mundial, coincidint amb el setantè aniversari de l'Organització. “Aquests objectius s’inclouen en l’Agenda 2030, que no és altra cosa que un full de ruta per a l'acció mundial durant els pròxims 15 anys per construir un futur millor per a tots els individus, inclosos els milions de persones que han estat privades de l'oportunitat de portar una vida decent, digna i plena(...) Els infants i el jovent són agents fonamentals del canvi i trobaran en els nous Objectius una plataforma per a encarrilar llur infinita capacitat d'activisme vers la creació d'un món millor(...)La decisió que avui adoptem també té una gran importància històrica (...) Podem ser la primera generació que aconsegueixi posar fi a la pobresa, i podem ser també l'última que encara tingui possibilitats de salvar el planeta. Si aconseguim els nostres objectius, el món serà un lloc millor el 2030.”
Extret del document Transformar el nostre món: L'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. Per accedir al document sencer, cliqueu aquí.