Premis Blanquerna Impulsa

Inici període lliurament dels projectes

Inscripcions

Register For This Event

 Premis

Presentació

La temàtica de la tercera edició és la que despleguen els objectiusSalut i Benestari “Igualtat de gènere(números 3 i 5 de la llista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Destinataris

Poden presentar treballs i optar als premis els nois i noies que estudïin 4t d’ESO, 1r o 2n de batxillerat o un cicle formatiu a qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o les illes Balears.

Objectius de desenvolupament sostenible

Què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Els caps d'Estat i de Govern i alts representants, reunits del 25 al 27 de setembre de 2015 a la seu de les Nacions Unides a Nova York, varen acordar els nous Objectius de desenvolupament sostenible d'abast mundial, coincidint amb el setantè aniversari de l'Organització. “Aquests objectius s’inclouen en l’Agenda 2030, que no és altra cosa que un full de ruta per a l'acció mundial durant els pròxims 15 anys per construir un futur millor per a tots els individus, inclosos els milions de persones que han estat privades de l'oportunitat de portar una vida decent, digna i plena(...) Els infants i el jovent són agents fonamentals del canvi i trobaran en els nous Objectius una plataforma per a encarrilar llur infinita capacitat d'activisme vers la creació d'un món millor(...)La decisió que avui adoptem també té una gran importància històrica (...) Podem ser la primera generació que aconsegueixi posar fi a la pobresa, i podem ser també l'última que encara tingui possibilitats de salvar el planeta. Si aconseguim els nostres objectius, el món serà un lloc millor el 2030.”
Extret del document Transformar el nostre món: L'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. Per accedir al document sencer, cliqueu aquí.

   Calendari dels premis

  FAQS

  Pot inscriure’s als premis qualsevol centre educatiu públic, privat o concertat de Catalunya, les illes Balears o Andorra, que inclogui dins l’oferta educativa els nivells d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.
  Sí. Per a l’edició 2020 dels premis, les iniciatives que es presentin han de tenir correspondència directa amb els objectius “Salut i Benestar” o “Igualtat de gènere”.A cada edició es proposaran dos objectius diferents dels disset proposats per l’ONU.
  No. Han de ser d’un mateix centre i han de tenir un representant del professorat que tutoritzi la iniciativa presentada.
  Poden ser d’un mateix curs o de diferents nivells educatius mentre siguin estudiants de 4t d’ESO, de 1r o 2n de Batxillerat o d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o Superior del mateix centre educatiu.
  Cada iniciativa pot tenir una autoria màxima de quatre estudiants. Si un centre es presenta a més d’una categoria, els estudiants que hi participen han de ser diferents. L’única persona que pot aparèixer en més d’una categoria és la responsable de la tutorització designada pel centre.
  L’1 d’octubre del 2019 s’inicia el procés d’inscripció per participar als premis. La documentació que s’ha de presentar s’haurà de fer arribar a partir del 3 de febrer del 2020, a través del web wwwpremisblanquernaimpulsa.com. El termini per presentar la documentació expira el 14 de maig del 2020.
  No hi ha data límit per a la inscripció. Cal comptar, però, que aquest tràmit és previ a la presentació de la documentació necessària per optar als premis, i que finalitza el 14 de maig del 2020.
  No és imprescindible. Un centre educatiu pot presentar una activitat que ja hagi dut a terme en anys anteriors, sempre que es faci també durant el curs 2019-2020, i dins el període que marquen les bases dels premis.
  Tal com queda reflectit a les bases dels premis, un centre pot presentar fins a tres iniciatives, sempre que siguin de categories diferents.
  Els noms dels centres educatius i dels estudiants guanyadors es fan públics durant l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc el 17 de juny del 2020. El 29 de maig es comunicarà qui són els finalistes.
  Per a qualsevol altre dubte o entrebanc que pugui sorgir, cal contactar amb l’organització dels premis (<blanquernaimpulsa@blanquerna.edu>, tel. 932533058).

  Empreses i ODS

  Blanquerna-URL convida les entitats i el món empresarial a sumar-se a projectes que van més enllà de cada institució perquè junts puguem arribar a l’assoliment d’un món més sostenible.

  Els Premis Blanquerna Impulsa busquen crear aquesta xarxa entre empresa, universitat i escola, tot seguint l’esperit del darrer objectiu dels ODS que, en el seu apartat 17, ens diu: “Encoratjar i promoure la constitució d’aliances eficaces en els àmbits públic, publicoprivat i de la societat civil, aprofitant l’experiència i les estratègies d’obtenció de recursos de les aliances.

  Per a totes les institucions interessades a treballar a favor dels ODS, adjuntem uns fragments extrets del document La Contribució de les empreses espanyoles als objectius de desenvolupament sostenible. Resum executiu elaborat per l’Observatori dels ODS creat i dirigit per la Caixa i Esade, respectivament. (https://obrasociallacaixa.org/ca/centros/palau-macaya/observatorio-ods/informe)

  Col·laboradors i entitats amigues

  Empreses que han col·laborat a la II Edició dels premis Blanquerna Impulsa